Hamborg

De fleste af os har nok været på bilferie i Tyskland, men Hamborg er en by, som vi ofte bare kører igennem. Lån penge til din Hamborgrejse i dag. Hamborg er den næststørste by i Tyskland, og med sin nordlige placering er den et oplagt besøg for os i Danmark. Samtidigt gør den nordlige placering den til en perfekt destination, hvis man gerne vil prøve at rejse med bus eller tog til Hamborg. Det kan være en afslappende måde at rejse på, og så kan det jo også være sjovt at prøve noget nyt, frem for altid at køre selv eller flyve. I dette indlæg får du nogle kvalificerede bud på, hvad du kan lave med familien, når I begiver jer sydpå og havner i Hamborg på jeres næste ferie.

Hamborg som feriedestination

Hamborg som feriedestination

Indholdsfortegnelse

Byens historiske bygninger

Enhver bys vigtigste bygning er rådhuset. I Hamborg tager rådhuset form af en fantastisk smuk bygning, som rummer både byens parlament og senat. Der er rundvisninger på tysk, og hvis dit tyske ikke slår til, kan det også lade sig gøre at få en rundvisning på engelsk. Sidst men ikke mindst holder restauranten, Parlament, til i bunden af bygningen. Restauranten har ry for at være generøs med portionsstørrelserne, og maden har et klassisk, tysk udtryk. Derudover vil man få lov til at indtage sit måltid i nogle af Hamborgs smukkeste omgivelser.

En anden historisk bygning er St. Michaels, hvis kuppel rager 132 meter op over jordens overflade, og det dramatiske look samt den spændende historie gør, at den smukke kirke fra baroktiden også er et besøg værd. Kirken blev beskadiget af et lynnedslag, men imponerende nok formåede kirken at overleve 2. verdenskrig uden store skader. Du kan gå op til en udsigtspost i 106 meters højde, hvorfra du får en smuk udsigt over havnen. Af andre historiske bygninger kan nævnes ruinen efter St. Nikolaikirche, som desværre ikke klarede krigen lige så flot som St. Michaels.

I hele byen vil man kunne finde bygninger med en spændende historie, og 2. verdenskrig har i den grad sat sine spor på byen. For den historieinteresserede turist er der masser at tage fat på, da bygningerne findes i massevis og på mange forskellige lokationer i byen. Tjek også Flakturm IV Heiligengeistfeld, der er endnu et levn fra krigen. Nærmere bestemt er det en stor betonbunker, som man kunne søge tilflugt i under 2. verdenskrig.

De kulturelle hotspots i Hamborg

Byens koncerthus, Elbphilarmonie, kan du også godt sætte på listen over seværdigheder, som absolut skal ses. Operahuset i Sydney har fyldt meget i medierne, da bygningens storhed er næsten lammende. Men koncerthuset i Hamborg har lidt den samme historie og et næsten lige så betagende udtryk. Bygningen er meget flot og kontrastfyldt, og så har den allerede kostet dobbelt så meget som det oprindelige budget – og den er endnu ikke helt færdig. Hvis man har bare den mindste interesse for arkitektur, skal den unikke bygning absolut besøges.

Bydelen St. Pauli er bestemt også et besøg værd. Der er masser af kulturelle ting, og det er den mest pulserende bydel i Hamborg. Den er også noget helt andet end det, man ville kunne finde i Danmark, så man må endelig ikke gå glip af bydelen.

Den kunstglade turist ville også skulle lægge et smut forbi Hamburger Kunsthalle. Museet består af tre smukke bygninger, som strækker sig over 20.000 m2. Her vil en kunstelsker nemt kunne få en halv dag til at gå med kunstnere som Emil Nolde, Philipp Otto Runge og Edvard Munch på væggene. Den faste udstilling er altid interessant, men sørg også for at undersøge, om der er nogen specialudstillinger, som du kunne være interesseret i at opleve, mens du alligevel er der.

Hamborg rummer aktiviteter for hele familien

Når man er på ferie sammen, er det vigtigt, at hele familien får tilfredsstillet behovet for oplevelser. Familieaktiviteter findes der mange af, og i Hamborg er der hyggelige ting, som kan bringe hele familien sammen. Hvis vejret er godt, kan det anbefales at tage en cykeltur. Man kan leje cykler til hele familien – både med og uden turguide. En guidet tur kan være en god måde at tage hul på ferien på, da man på den måde får set en stor del af byen. Man kan også sagtens tage en cykeltur på egen hånd. Det er en fantastisk måde at opleve byen på.

Derudover må man jo også erkende, at Hamborg er en havneby. Udover en gåtur ved havnen er det næsten også et must at komme ud på en sejltur. Ligesom kanalrundfarten i København findes der guidede sejlture for de besøgende turister. Så saml familien om en hyggelig rundfart i vandene omkring Hamborg – det er en oplevelse med en smuk udsigt, spændende fortællinger og vind i sejlene – eller i hvert fald gang i motoren.

Du kan også tage familien med på den klassiske familietur. Zoologisk have i Hamborg er et fantastisk sted for både børn og voksne, så der kan man sagtens få en halv eller en hel dag til at gå. Hagenbeck Tierpark strækker sig over hele 19 hektar land og rummer forskellige dyrearter fra alle verdens kontinenter. Der er både en trope-afdeling, polardyr og mange af de dyr, som vi kender i forvejen. Der er dermed mange aktiviteter, hvor hele familien kan være med.

Aktiviteter til de helt små familiemedlemmer

Når man har haft ungerne med på kunstmuseum hele formiddagen, kan de godt gå hen at blive lidt besværlige. Derfor kan det være en god idé at invitere de små med på nogle ture, som er planlagt i deres højde, så de også oplever noget, de synes er spændende – så bliver de også lidt mere medgørlige på resten af turen.

Et oplagt sted at tage de små familiemedlemmer med hen er Miniatur Wonderland. Det kan være fascinerende for de helt små såvel som de voksne – og dem, som bare er midt imellem.  Udstillingen med modeljernbaner strækker sig over næsten 1500 m2, og der vil man også sagtens kunne få et par timer til at gå.

Hamborgs helt eget tivoli, Hamburger Dom, kommer til byen nogle gange om året. Der er åbent i marts, april, juli og august samt vintermånederne november og december. Der er gratis adgang til Tivoliparken, og man betaler for hver forlystelse. Det vil sige, at parken er oplagt til en hurtig tur midt på dagen, men også en god eftermiddags- og aftenaktivitet for børnefamilien. Der er et alsidigt udvalg af forlystelser, så der burde være lidt til ethvert temperament.

Restauranter og et livligt caféliv

Den kulinariske scene er meget rummelig i Hamborg, og der er masser af mad til enhver smag. De internationale køkkener, som eksempelvis italiensk, asiatisk og indisk, findes i massevis, og mange af dem er ganske suveræne. Udover de internationale køkkener kan man også finde frem til nogle klassiske steak-restauranter og nogle skønne, hyggelige familierestauranter. Derudover må man endelig ikke glemme det tyske køkken. Restauranterne bugner med tyske egnsretter, hvoraf mange er både tunge og gedigne. Udover retterne i de fine restauranter må man endelig ikke forglemme den klassiske currywurst. Om det så er i form af en eftermiddagssnack eller på vejen hjem fra en bytur, så skal man da have den tyske klassiker med sig på vejen.

Caféerne findes også i mange forskellige typer, og der vil igen være noget for enhver smag – lige meget hvor kræsen du er. Klassiske, tyske caféer med et overvældende udvalg af friskt bagværk, caféer med frokost- og aftenretter samt en hel del caféer, som har taget den vegetariske og veganske bølge til sig. Det vil sige, at de fleste turister vil kunne finde et passende antal spisesteder, lige meget hvor kræsen eller besværlig man er. Der skal nok findes et sted, hvor hele familien kan få lige det, de drømmer om til hvert måltid.

Den sikre base for en god ferie

En god ting at have helt på plads er basen for jeres ophold. Hvad end det er et hotel, et vandrehjem, et B&B eller noget helt fjerde, så er det en god ting at have styr på. Beliggenhed i forhold til lufthavn eller busstation samt tilgængeligheden med offentlig transport kan være lidt besværligt at skulle finde ud af ved ankomsten. Derfor kan det være en god hjælp at have styr på det hjemmefra. Derudover kan man også undersøge, om der er mange attraktioner i et bestemt område af byen, da det da ville være rart at booke et hotel i det område. Det kunne også være en bestemt bydel med nogle hyggelige caféer eller noget i den retning.

En ferie i Hamborg kan tilpasses alle familiekonstellationer. Om man er på familietur med de helt små, har de store børn med, bare er på kærestetur eller måske er på en tur med vennerne, så skal der nok være rigeligt af god underholdning, som både vil være spændende, hyggeligt og lærerigt.