Reeperbahn

Din næste rejse går til Tyskland, og selvfølgelig skal du ned og tjekke Reeperbahn i Hamborg ud. Gaden byder på diversitet og masser af liv og har beliggenhed i Hamborgs spændende kvarter St. Pauli. Der er masser af grunde til, at Reeperbahn ligger på top ti over de bedste seværdigheder i Hamborg.

Reeperbahn er en oplevelse med masser af liv

Reeperbahn er en oplevelse med masser af liv

Der vil være spændende oplevelser på alle tider af døgnet, og der vil være lidt for enhver smag. De yderst farverige neonskilte vil stå i stærk kontrast til den mørke nattehimmel, og musikkens dunken og pulseren vil være næsten altopslugende ud på de sene aftentimer.

Her kan du i hvert fald få lov til at læse et par highlights om nogle af gadens bedste seværdigheder og oplevelser, som du ikke kan finde andre steder end lige præcis Reeperbahn.

Indholdsfortegnelse

Musikalske minder

Beatles-Platz er en stor plads, som er formet som en vinylplade. Den spektakulære plads ligger i krydset mellem Reeperbahn og Große Freiheit. Pladsen symboliserer den vigtighed, som Hamborg har haft for The Beatles og deres historie. Det har kostet cirka €500.000 at bygge pladsen. Pengene er kommet fra donationer såvel som Hamborgs kommune.

Pladsen er et opsigtsvækkende kunstværk, så den er helt sikkert et besøg værd. Særligt hvis The Beatles har en plads i dit musikhjerte. Samtidigt er det måske værd at huske på, at det sted, hvor The Beatles har spillet flest koncerter, er i Hamborg. Det siges, at de i løbet af blot to år nåede at spille godt 300 koncerter i byen. I de tidlige 1960’ere var det altså The Beatles, som styrede den musikalske scene i Hamborg, og de tilbragte særdeles meget tid i området ved Reeperbahn.

Udover Beatles-Platz er der en anden seværdighed, som vil glæde den musikglade turist. For hvis du besøger Reeperbahn i september, vil du muligvis finde ud af, at der er en lokal musikfestival. I 2018 blev der på blot fire dage afviklet mere end 900 events ved festivalen, og den vender tilbage årligt. Størstedelen af festivalen handler om musik, men der er også emner som film, kunst og litteratur involveret. Festivalen samler årligt omkring 25.000 besøgende.

Museer og familieaktiviteter

Hvis du rejser med børn, kan det være rart at finde nogle aktiviteter, som de yngste også finder sjove og spændende. Et godt bud på en aktivitet i børnehøjde kunne være et besøg på Panoptikum Wax Museum. Dette museum er et lidt alternativt bud, som særligt rækker en hånd ud til de børnefamilier, som ikke kan få alle dagene til at gå med kunst- og historiemuseer. Panoptikum museet indeholder en stor samling af voksfigurer, som alle portrætterer kendte personer – både nogle af de lokale, men også kendte fra den internationale scene. Museet indeholder over 120 forskellige voksdukker, så her skulle børnene nok kunne få noget tid til at gå ved at få taget billeder med nogle af deres største idoler.

I området omkring Reeperbahn finder du også St. Pauli Museum, som fortæller om området generelt samt Erotic Art Museum, som i sandhed har samlet en del af områdets essens i nogle spændende og anderledes rammer end de normale museer. Udover museerne kan det også være en god idé at tjekke, hvad de lokale teatre har af forestillinger i øjeblikket.

Red Light District og voksenunderholdning

En af de ting, som området ved Reeperbahn er mest kendt for, er området med det røde lys. Her er der letpåklædte kvinder, musik, dans og alkohol i lange baner. Man kan lade sig forføre og feste natten lang, hvis man er til det. Man kan også vælge at lære lidt om området og konceptet ved at tage en guidet tur. Mange af turene har en aldersgrænse på 18+, så det er ikke her, at du skal tage dine mindreårige børn med på tur. De fleste af de guidede ture varer i omegnen af to timer. Det generelle emne for turene er sex og den industri, området har haft i mange år.

Der er også rig mulighed for at gå i byen på nogle af de lidt mere normale barer, og man kan sagtens undgå de letpåklædte kvinder, hvis man helst vil det.  Der er ingen tvivl om, at Reeperbahn mest henvender sig til mænd, som er på drengerøvstur, men det er også netop skræddersyet til den slags arrangementer. Der findes dog pubber og barer til de fleste typer, så en god aften i byen med vennerne er ikke et problem.

En af de vigtigste dele af Hamborgs natteliv

I Reeperbahn området finder du de absolut livligste omgivelser, og der er meget sjældent stille. Festerne fortsætter til langt ud på natten, og der er altid plads til nogle flere festglade mennesker. Hvis du starter dagen ud med nogle af de ovennævnte aktiviteter, såsom voksmuseet og Beatles-Platz, kan man passende afslutte dagen med en god cocktail eller et par tyske øl, mens man danser til den dunkende musik på nogle af Reeperbahns mest festlige natklubber. Hamborgs vildeste underholdningsdistrikt kan give dig oplevelser for livet, og de uforglemmelige nattetimer vil være ulig noget andet sted, du har festet førhen.

Når du alligevel befinder dig i området, kan du også gå ud og se på de andre spændende seværdigheder i St. Pauli. Det hyggelige, lille område byder på masser af kultur og oplevelser. Udover St. Pauli er der mange interessante steder at se og opleve i Hamborg, så du skal absolut ikke være bange for, at du skulle komme til at kede dig.