St. Pauli

Hamborg er en spændende by, og den ligger ikke så frygteligt langt væk fra den danske grænse. Byen er tilgængelig med bil, bus, tog og fly for hele den danske befolkning. Den oplagte feriedestination rummer mange spændende attraktioner. Bydelen St. Pauli er en af de mest pulserende bydele i Hamborg, og både lokale og turister strømmer dertil. Her får du et par tips og tricks til, hvad du endelig ikke må gå glip af i St. Pauli samt en masse bud på spændende ting at se og opleve. Alt lige fra de historiske kontekster, spændende seværdigheder og det pulserende natteliv, som er lidt ud over det sædvanlige.

St. Pauli er en kulturel perle i Hamborg

St. Pauli er en kulturel perle i Hamborg

Indholdsfortegnelse

Beliggenhed og den historiske kontekst

Bydelen St. Pauli har beliggenhed på den højre side af floden Elben og er ellers en meget central del af Hamborgs bymidte. Der kom i tidernes morgen mange sømænd ind og igennem bydelen. Når sømændene kom ind til St. Pauli, drejede det sig hovedsageligt om lystig underholdning, da de snart skulle videre til søs igen.

En del af historien i området omhandler også Tysklands gode forhold til Kina. Lige siden 1890 har der ligget et kvarter, som er kendt som Chinatown – eller Chinesenviertel på tysk. I 1930’erne var den kinesiske del af St. Pauli på et lavpunkt, men i nutidens Tyskland er det en vigtig del af byen. Særligt er de mange kinesiske og asiatiske immigranter glade for området. Samtidigt er der også mange af dem, som ikke blot opholder sig i området, men også har slået sig ned og bor der. I Chinatown kan du få et intensivt skud af den asiatiske kultur og for alvor mærke det multikulturelle miljø, som området i høj grad er præget af.

For at få et godt overblik over alle begivenhederne, kan det helt klart anbefales at starte sit eventyr på St. Pauli Museum. Her kan man få et godt overblik over, hvad der før er sket i St. Pauli, og man bliver i den grad sat godt ind i den historiske kontekst.

Bydelens kulturelle juveler

Udover stemningen og den livlige atmosfære er der mange spændende ting at lægge mærke til. På den kulturelle front byder St. Pauli på et rigt caféliv, hvor der helt sikkert er caféer for alle og enhver. Men når mørket falder på, er det lige før, at bydelen har endnu mere at byde på. Nattelivet er nemlig pulserende, og der er godt gang i festen langt ud på natten. De forskellige natklubber har forskellige temaer, og der findes både de almindelige natklubber såvel som de natklubber, der er egnet til et mere modent publikum.

Der er også et meget fint, lokalt teater ved navn St. Pauli Theater. Her kører der mange forskellige forestillinger, men desværre er de oftest på tysk. Derfor skal du enten have styr på dine tyske sprogkundskaber eller bare have en meget positiv tilgang og prøve at følge med så godt, som du nu kan. Det kan være et godt kulturelt indslag, og man vil ofte kunne følge med i noget af historien, selv med begrænsede tyske sprogevner.

Nattelivet i St. Pauli

En af de vigtigste ting i St. Pauli er nattelivet. Der er altid gang i den i nogle af St. Paulis mange natklubber, og hvis man kommer omkring området ved Reeperbahn, vil man også have mulighed for at komme ind på de lidt mere berygtede natklubber, som er kendt som en del af Red Light District. Området begyndte at samle mange prostituerede, dengang byen bragte mange sømænd i havn, som skulle have deres fritid til at gå. Denne del er vedligeholdt og er nu en af de mest famøse kendetegn ved St. Pauli, ligesom vi også kender Amsterdam for deres Red Light District. Hvis man gerne vil opleve denne del af byen, er det hovedsageligt i gaderne omkring Reeperbahn, man vil kunne finde de prostituerede.

Selvom de prostituerede fylder i en stor del af nattelivet, er der også masser af ”almindelige” natklubber. St. Pauli er en af de mest pulserende områder i Hamborg, og det er særligt i de sene aften- og nattetimer, at aktivitetsniveauet er højt.

St. Pauli Nachtmarkt er også en vigtig del af kulturen. Det ugentlige marked har forholdsvist sene åbningstider fra klokken 16-23. Markedet er placeret på Spielbudenplatz, og det er en ganske festlig begivenhed, som kan henvende sig til mange forskellige typer mennesker. Åbningstidspunktet gør også, at mange lokale mødes på markedet efter fyraften, og det er således også et oplagt sted at møde nogle at de lokale i afslappede rammer.

Strip til det voksne publikum og fodbold til alle

To ting, som St. Pauli er mest kendt for, er henholdsvis stripklubber og fodbold. Med sit eget Red Light District-område rummer St. Pauli masser af letpåklædt underholdning til et modent publikum. Samtidigt vil man også opleve, at fodbold spiller en stor rolle, idet at bydelens fodboldhold FC St. Pauli er en af de lokale stoltheder. Dermed er det også oplagt at besøge stadion og måske købe en fodboldtrøje med hjem fra en af de mange souvenirbutikker. Den del af St. Pauli, som handler om fodbold, kunne også være spændende for børn. Generelt henvender området sig mest til voksne mænd, og der er sågar en hel gade, hvor der ikke er adgang for kvinder og mindreårige. Derfor skal man måske også overveje at spare lidt på tiden i Reeperbahn-området, hvis man er på familietur med ungerne.

St. Pauli er således en lidt speciel bydel, og man vil kunne opleve mange ting, som ikke kan opleves i andre dele af Hamborg. Bydelen er oplagt, som en del af den næste drengerøvstur, men fruen og børnene skulle også sagtens kunne overbevises om, at en tur på fodboldstadion kan være en hyggelig og sjov oplevelse.