Berlin er en fantastisk by, som du bliver nødt til at opleve. Byen er rig på historie, kultur og oplevelser for enhver smag. Samtidig er den en by fyldt med alle slags mennesker, unge og ældre, mænd og kvinder, alternative og traditionelle. Her giver vi dig 3 ting, du skal se i Berlin.

Berlin er en by for alle. Rig på historie, mennesker og kultur er der noget for enhver smag. Selv hvis du ikke har så mange penge på lommen, kan Berlin være et oplagt rejsemål, da den er spækket med kulturelle seværdigheder, der ikke koster ret meget og i visse tilfælde er ganske gratis.

Gratis seværdigheder i Berlin

Brandenburger Tor er et fantastisk, historisk monument i hjertet af Berlin. Her kan du mærke historiens mægtige vingesus, der vækker mindelser om Anden Verdenskrig og Murens fald. Under den kolde krig stod Brandenburger Tor som et symbol på adskillelsen mellem øst og vest. Man må sige, at den i dag står for genforeningen af de to og ikke bare et samlet Tyskland, men også et fredeligt Europa, der står samlet.

Derfor vælger mange berlinere også at fejre deres nytårsaften her. De stimler sammen i flok for at nyde fyrværkeriet og starten på det nye år. Hvis du overvejer storbyferie med en nytårsaften i Berlin, så kom i god tid. Der er masser af mennesker.

Tag en tur i parken

Hvad er en by uden grønne områder? De grønne områder får byen til at ånde på en livsbekræftende måde, og det samme gælder for Tiergarten i Berlin. Engang var det et område, hvor fyrster og adelige gik på jagt, i dag har byen omsluttet haven, så det helt naturligt er blevet til en park midt i centrum.

Så savner du lidt frisk luft væk fra byen os og støj, så er Tiergarten måske lige noget for dig. Det er et oplagt sted at tage mad med eller bare gå en tur. Det giver lidt tiltrængt energi når man skal videre ud og opleve byen. Flere store begivenheder som blandt andre Berlin Marathon og Love Parade lægger også deres vej forbi Tiergarten.

På opdagelse i den gamle lufthavn

Tempelhof-lufthavnen står som et monument fra svundne tider. Lufthavnen er for længst lukket, og der har været stor debat om, hvad området egentlig skulle bruges til. I dag er stedet oplagt at tage cyklen hen til. Der er masser af åbne pladser, og man kan både cykle og rulleskøjte på de gamle landingsbaner.

Ligesom Tiergarten er der ved Tempelhof også rige muligheder for grønne områder, hvor man kan tage på picnic eller lignende. Samtidig er der i visse perioder også mulighed for guidede tours i området.