Vil du gerne snart på en kør-selv ferie, og har du ikke den store erfaring med at køre på ferie selv, får du her et par gode tips til en god ferie i egen bil.

Find også rejser til Sri Lanka her.

Tjek bagagen igennem flere gange

For det første kan det være smart at tjekke dine bagage igennem flere gange, inden du bevæger dig ud på motorvejen. For du kan meget let komme til at glemme noget, når du skal pakke hele bilen klar til ferie, og derfor er det meget vigtigt at lave en pakkeliste og at gå den igennem flere gange, så du er sikker på, at du får det hele med dig. Det ville jo være ærgerligt at glemme noget derhjemme, som du bare ikke kan undvære på din ferie.

Planlagt eller impulsiv ferie?

Så kan det være en rigtig god idé at tænke lidt over, om det skal være en nøje planlagt ferie, eller om det skal være en mere impulsiv ferie. Du kan jo vælge at booke hoteller hele vejen ned gennem Europa eller i de lande, du gerne vil besøge, eller du kan vælge at køre ud i det blå og finde steder at overnatte undervejs. Begge former for ferie kan noget, men er du mere til frihed, er den sidstnævnte klart den mest spændende måde at rejse på. Omvendt giver den førstnævnte måde at rejse på mere tryghed og sikkerhed for, at du har et sted at overnatte.

Få styr på autohjælp og miljømærker

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en rigtig god idé at få styr på alt det praktiske, inden du rejser hjemmefra. Har du fx et abonnement på vejhjælp, hvis din bil bryder sammen midt i Tyskland? Har du fået sat de rette miljømærker på bilen, så du ikke får bøder, når du kører gennem de byer, hvor det er påkrævet? Der er mange af sådanne ting, som du kan få styr på i god tid i forvejen, så du ikke skal tænke på det, når du bevæger dig ud på motorvejen.