Når du skal på kør-selv ferie, er det ikke ligegyldigt, hvilke dæk du vælger at køre afsted med.

Ofte er der fokus på alt det, der skal med i bilen som baggage, tøj, mad, underholdning osv. Men du skal også huske at tænke på bilens dæk, inden du sætter dig ind og kører tværs over Europa.

Indholdsfortegnelse

Vinterdæk til skiferien

Skal du på skiferie, giver det sig selv, at det vil være klogest at tage afsted med vinterdæk på bilen. Men det er dog ikke alle, der husker at få sat dækkene på inden turen.

Hvis du kommer til at køre på skiferie uden vinterdæk, kommer du enten til at få store problemer med vejene, eller også skal du betale dyrt for at få nye dæk og sat dem på i udlandet.

Så skal du på skiferie, er det klogt allerede nu at få sat vinterdæk på bilen, så du tager på tur med de bedste dæk.

Hvis det er for tidligt at skifte dæk, kan du overveje at booke en plads på et værksted til at få dem skiftet allerede nu. På den måde har du et kryds i kalenderen og en aftale om, at det bliver ordnet inden afgang.

Det kan også være koldt sydpå

Hvis du skal sydpå, er det ikke sikkert, du er bekymret for kulden. Men det kan også være koldt, selvom du kører mod Spanien og Italien i stedet for Norge og Sverige.

Der er flere eksempler på, at der har været sne i Italien inde i maj måned, og måske endda også senere.

Så skal du ud og køre, og går turen sydover, kan det være en idé at overveje, om der skal vinterdæk med alligevel eller ej. For støder du ind i et voldsomt snevejr undervejs, kan det hurtigt blive en glat fornøjelse at køre på sommerdæk.

Få nye dæk på bilen inden afgang

Det kan også være en god idé at få helt nye dæk på bilen, inden du skal afsted, hvis du har gamle dæk siddende.

Er dine dæk gamle, og er det alligevel på tide at få dem skiftet ud med nogle nye, er det en rigtig god idé at få det gjort, inden du kører ud på en tur på flere tusinde kilometer.

Bestil dine dæk online og spar penge

Hvis du har brug for nogle nye dæk på bilen, kan der være mange penge at spare på dem ved at bestille dem online.

Der er mange, der går ud i en butik og bestiller vinterdæk. Men det kan koste flere penge. Og ved at købe dem online har du et langt større udvalg at vælge mellem, så du ikke kun skal nøjes med en enkelt butiks priser.

Det er nemt og hurtigt at bestille både sommer- og vinterdæk på nettet. Du skal bare skrive din nummerplade eller bilmodel ind, og så kommer der en masse forslag til dæk, der passer til lige netop din bil.

Få andre til at skifte dæk for dig

Har du ikke tid, overskud eller lyst til at skifte dækkene på bilen selv, bør du bestille en tid på et værksted, så det kan blive gjort for dig.

Er det i vintermånederne, du skal på tur, skal du være opmærksom på, at der tit er rift om pladserne på værkstederne til dækskifte. Alle andre skal også have skiftet til vinterdæk.

Derfor er det smart at bestille en plads i god tid, så du ikke står få dage før afgang og ikke kan få en plads på et værksted til at få skiftet dæk.

Husk de rigtige dæk til kør-selv ferien

Husk de rigtige dæk til kør-selv ferien