Vi får altid at vide at vi ikke må låne, eller i hvert fald ikke bør, låne til forbrug. Det er som sådan også en god tommelfingerregel, men det er også en meget streng regel. Vi burde kunne optage et lån, så længe vi blot forsøger at gøre det at ansvarligt. Eller ikke bare forsøge: tag et ansvarligt lån.

En ting er dog sikkert: Hvis du overvejer at tage et lån for at komme på ferie, så er det meget vigtigt at du tænker dig godt om først. Det betyder ikke at du ikke skal gøre det, men det betyder at du skal lægge en god plan for hvordan du har tænkt dig at betale lånet tilbage.

En ferie kan være fyr, men den kan også være nødvendig og værd at prioritere. Vi lever nogle travle liv i dag, og selvom vi egentlig har en del fritid, så vælger vi også at tage mange forpligtigelser på os. Det kan der være mange forskellige grunde til. Uanset hvad den grund er, så er det dog vigtigt at man tager en pause en gang imellem. En pause hvor man trækker stikket helt ud.

Hvis man ikke gør dette med jævne mellemrum, så kan man ende med at få stres. Det sker når alt for mange ting sker over længere perioder, og man aldrig giver sig selv en pause. Man tager aldrig på ferie. Ferie kan virke som en unødvendig udgift for en person som har meget travlt. Men det er godt for helbredet.

Forbedre hele familiens helbred med en god ferie

Udover ens eget helbred, så er det også godt for forholdet internt i ens familie at tage på ferie en gang imellem. Med både partner og et par børn kan det dog hurtigt gå hen og blive en dyr affære. Desværre betyder det at vi er mange der kan komme til at springe ferien over, eller i hvert fald springe over hvor gæret er lavest.

Det er ganske forståeligt. I hverdagen er der mange ting vi skal bruge penge på. Som beskrevet før, er det dog meget vigtigt at man får givet sig selv, og sin familie, en pause fra hverdagen. Hvis din økonomi er stram, kan du derfor overvejer om du burde tage et forbrugslån.

Bankerne er ikke så glade for at uddele forbrugslån, men det er der heldigvis rigtig mange andre instanser der gør. Det handler blot om at finde det rigtig til ens behov. Hvis man gør sit forarbejde ordentligt, kan man snildt tage på ferie, og man kan spare en masse penge oven i, på lånet.

Skal du være en ansvarlig låner, skal du lave et ordentligt budget

Der er mange forbehold og råd, folk vi give dig når du skal tage et lån, men i virkeligheden er der kun et råd der er vigtigt. Det er at man skal have sig et budget. Ikke et udefineret, løst budget, men et stærkt og præcist et af slagsen.

Jo mere du går i detaljer med dit budget, jo bedre muligheder giver du dig selv. Meget hurtigt vil du opleve at der er mange steder hvor du kan spare noget. De fleste af os har usynlige udgifter som vi aldrig opdager, men som vi sagtens kunne skære væk. Derfor er det en kæmpe fordel, inden du tager et lån, hvis du laver et budget. Enhver god bank vil bede dig om at gøre det, men er du klog, så beder du dig selv om at gøre det.