Har du eks. et Telenor mobilabonnement, og skal du ud at rejse inden længe, kan det være, du er bekymret for, om du nu kan bruge din mobil data, når du er i udlandet.

Langt hen af vejene afhænger det af to ting. Først og fremmest er selve destinationen essentiel, da der er forskellige regler, alt afhængig hvor du rejser hen. Dernæst afhænger det af selve det abonnement, du har valgt at få hos din udbyder.

Der kan være stor forskel på de mange forskellige mobilabonnementer, og bare fordi at et abonnement hos din udbyder tilbyder dig at bruge data i udlandet, betyder det ikke, at du også har mulighed for det med det abonnement, du nu engang har valgt at få på din mobil.

Hvor skal du hen?

Destinationen for din rejse er vigtig, da det er valget af land, der afgør, om du kan bruge data eller ej. Skal du eksempelvis rejse inden for EU’s grænser, kan du med stor sandsynlighed bruge en procentdel af den data, du har med i dit abonnement, kvit og frit på din rejse.

Men skal du en tur uden for EU, kan du desværre ikke gøre brug af samme fordel. Her gælder de samme roamingpriser, som der altid har været, og de ligger sjældent i den lave ende. Her kan det være en fordel at bruge WiFi eller et lokalt SIM-kort, hvis du gerne vil have mulighed for at komme på nettet.

Hvad hvis jeg skal bruge mere data?

Hvilket internet kan jeg få på mobilen, hvis min data i mit abonnement ikke er nok?

Står du i en situation, hvor du har brugt den specifikke mængde data, du havde til rådighed i dit abonnement, og du stadig har behov for at komme på nettet, er der et par mulige løsninger.

Du kan hoppe på hotellets, lejlighedens eller en restaurants WiFi for at komme gratis online. Du kan også vælge at opgradere dit abonnement hos dit teleselskab, så du kan få mere data i din pakke.

Du kan også vælge at få et lokalt SIM-kort i det land, du er i, hvis du gerne vil bruge mobil data i landet uden problemer.