Det er nemt at åbne en blog selv. Alle kan gøre det, og det kræver ikke meget mere end et par minutter af din tid. Hvis du godt kunne tænke dig at lave din egen blog, hjælper vi dig her på vej videre, så du inden længe kan begynde at skrive dine første indlæg på din kommende blog.

1 – Køb et webhotel

Til at starte med skal du have et webhotel, hvis du gerne vil have bloggen til at være på dit eget domæne.

Det koster ikke meget at anskaffe sig et webhotel, og du kan endda finde flere danske udbydere, hvor du kan købe en løsning til få hundrede kroner om året.

2 – Opsæt WordPress

Når du så har fået købt dig et webhotel, skal du have sat WordPress op på det. På de fleste webhoteller kan dette gøres med et enkelt klik, så det kan være en god idé at vælge et webhotel, hvor dette kan lade sig gøre, så du ikke skal til at installere WordPress manuelt eller hyre en anden, der kan gøre det for dig.

Via kontrolpanelet kan dette oftest klares med få klik, og så er du ellers i gang. Når du har fået installeret WordPress på dit webhotel, er din blog sådan set åben.

3 – Opsæt din blog

Men inden du går i gang med at skrive, vil du måske gerne have bloggen til at se pæn eller unik ud. Du kan let ændre på bloggens design. Igen kræver det også bare få klik via bloggens kontrolpanel, og du bestemmer selv, om du vil bruge et af de gratis designs, der er lavet, eller om du vil købe et design med lidt flere funktioner, og som ikke alle mulige andre benytter sig af.

Ved at købe et design, har du den fordel, at din blog vil skille sig ud, da mange andre vælger at bruge de gratis temaer, der findes på nettet.

4 – Begynd at skrive

Når du har fundet et design, du synes godt om, skal du sådan set bare gå i gang med at skrive. Du bestemmer selv, hvad du vil skrive om. Det kan være alt fra dine personlige tanker og meninger til et mere specifikt emne.

Der er mange, der laver personlige blogs, hvor de deler billeder fra deres dagligdag, deres børn osv. Men der er også mange, der laver blogs om en passion som eksempelvis biler, dyr, billeder eller hvad det nu ellers kan være.

5 – Del dit indhold

Når du har fået skrevet noget indhold til din blog, kan du gå i gang med at dele det med dine venner og din familie, så du kan få folk ind at læse dine indlæg. Du kan sagtens bare dele dine indlæg på de sociale medier. Det er en nem måde at få de første læsere i hus.

Hvis du er heldig, interesserer dine læsere sig for det, du skriver, og så vender de måske tilbage af sig selv næste gang, du har skrevet noget nyt på din blog. Du kan også være heldig, at de selv vælger at dele, du har skrevet, så endnu flere får mulighed for at læse med.

6 – Rom blev ikke bygget på en dag

Selvom det kan være spændende at sidde og følge med i, hvor mange personer der er inde og læse dine indlæg, skal du altid huske på, at Rom ikke blev bygget på enkelt dag.

Det tager lang tid at bygge en trofast læserskare op, så hvis du bare bliver ved med at skrive gode indlæg, skal de med tiden nok komme lige så stille.

7 – Tjen penge på din blog

Når du begynder at få læsere, kan du eventuelt også overveje at gå i gang med at tjene penge på din blog. Det kan du gøre på mange måder. En af de mest udbredte er via affiliate markedsføring, som du kan finde meget mere info om ved en hurtig søgning.

Det fungerer kort fortalt på den måde, at du henviser dine læsere til produkter eller services. Og hvis de så ender med at købe noget, får du en procentdel af salget. Det er blandt andet sådan, langt de fleste bloggere tjener penge på deres blogs.