Vi har nok alle været i denne situation: Du står og mangler noget, men du har ikke pengene til det. Dette kan være alt fra husleje til en rejse som vi gerne vil på. Det kan være rigtig frustrerende at mangle penge og samtidig have fremtidsvisioner som ikke kan blive opfyldt. Dog findes der en hel del online sider, hvor vi kan finde gratis vejledning om økonomi og de lån, som vi overvejer at optage.

Læs videre, og lær hvordan vi kan opnå råd om økonomi, samt hvordan vi nemt og hurtigt kan spare penge.

Sådan låner du penge

Der findes en hel del forskellige lån. En af vores muligheder ligger hos lånemuligheder. Her finder vi nemt og hurtigt, det lån, som passer til dig. Vi kan overveje om det fx er et kviklån som vi har brug for. Dette lån passer godt til, hvis vi fx mangler penge lige nu og her. Dette kunne fx være til husleje. Når vi optager et kviklån får vi nemlig udbetalt pengene med det samme, og uden at stille sikkerhed. Dvs. vi skal ikke oplyse banken om, hvor mange penge vi har til rådighed. Vi anmoder derfor om et lån, og for det udbetalt forholdsvis hurtigt efter.

Vi kan også vælge at optage et reelt banklån, hvis der er tale om større penge. Dette kunne fx være et boliglån, eller til en længere rejse. Er det større projekter er det altså et banklån som vi skal have fat i.

Læg en plan for din økonomi

Det er en god ide, når vi låner penge, at lægge en plan for sin økonomi. Dermed menes det, at vi lægger et budget for hvor mange penge vi har til rådighed, og altså hvor mange penge vi må bruge. Her listes gode råd til, hvordan vi kan holde styr på vores økonomi nemt og hurtigt:

  • Læg et budget for, hvor mange penge vi må bruge på en uge. Dette er individuelt, og afhænger af økonomien
  • Hæv derefter disse penge, som er stillet til rådighed. På den måde undgår vi nemt at bruge for mange penge, og har generelt bedre styr på økonomien
  • Fortæl de nærmeste, om de planer, som vi har lagt for vores økonomi. På den måde undgår vi, at vores nærmeste ’leder os i fordærv’. Vi kan dermed nemmere holde styr på de planer, som vi har lagt for os selv.

Når vi lægger en plan, er det det første skridt i, at få en bedre økonomi. Læg altså en plan inden vi optager et lån, så vi ikke ender med at stå i en gæld, som vi ikke kan betale af.

Hvad skal du låne til?

Der findes en hel del fordomme, i det at låne penge. Dog kan det sagtens lade sig gøre, hvis man blot lægger et budget og en decideret plan. Lån penge til bl.a. de små ting, såsom husleje, hvis dette ikke rækker. Det kan også være de større ting, såsom rejse og bolig.