Vi lever i dag i en så hektisk tid at regeringen har måtte nedsætte en stresskomite for at prøve at belyse noget af den stress som vi oplever i løbet af vores dagligdag. At gruppen har valgt Forældre-Intra som deres første indsatsområde kan man diskutere , men selve problematikken er vigtig at få belyst og det gør vi i dag. En af de måder hvorpå man kan afhjælpe stress på er ved at tage en ferie og en rejse til nye destinationer.

Ferie i hjemmet er en dårlig idé

Mange danskere vælger, på grund af deres økonomi, at holde ferie i hjemlige vante omgivelser. Hvorom det økonomisk er en relativ fornuftig beslutning er det svært på samme måde at holde ferie når man er hjemme. For uagtet hvor opsat man er på at få slappet af så lurer hverdagens og stressmomenter stadig.

For når man er i hjemmet, vil man stadig kunne se de projekter og ting man gerne vil have ordnet. Dernæst er der følelsen. For selvom det er rart at vågne op i ens egen seng, så bliver man hurtig vænnet til hverdagens rutiner. Hvor når man vågner og ser loftet på et hotelværelse ved man at der skal slappes af. Derfor er ferien, langt væk fra hjemmet altid at anbefale. Derudover er det muligt at låne uden renter, så det finansielle aspekt skal man ikke spekulere så meget over.

Hvor skal rejsen gå hen?

Når man skal til at planlægge en rejse er det fornuftigt at starte med at overveje hvilken destination rejsen skal gå til. Dette bør man beslutte i fællesskab imellem dem som skal med på rejsen, for det skal være en destination hvor alle føler de får noget ud af ferien. Eksempelvis kan man kombinere pool og aktivitetsferie på et sportsresort, men det kræver at man har diskuteret ønskerne i fællesskab inden man tager afsted.

Hvem skal med på ferien?

En anden ting det er en god idé at nøje overveje er hvem man gerne vil holde ferie med. Nogle vælger at tage på ferie som storfamilie hvilket i mange tilfælde kan være afstressende, men er man i en familie med mange interne uenigheder er det måske bedre at man nøjedes med at rejse som enkelt familie eller alternativt at man rejser ud som enkeltperson (hvis man er par) og i stedet for familien rejser med sine venner for at få en anderledes oplevelse.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert ved nogen af måderne at rejse på. Det vigtige er blot at det bliver overvejet inden beslutningen bliver truffet. Her vil nogen tænke over at det er synd for børnene hvis de går glip af ferien udenfor hjemmets rammer men her er det faktisk omvendt for børn. Børn i dag har stor glæde af at holde ferie i hjemmet , da det er vante omgivelser og det er her de kan finde den indre ro, hvorimod de vil bruge uforholdsvis lang tid på at skulle klimatisere sig til rejsemålet.

Så uanset om I skal rejse som storfamilie, lille familie, enkeltpersoner eller med venner så husk at det er muligt at låne penge til ferien uden renter, så det gør det noget nemmere at komme afsted på ferie selv hvis man ikke har muligheden for at spare op i løbet af året.